28.5.2019. 14:39
0
Sočna rahvanija
Tradicionalni kolači, poput rahvanije, imaju na stotine različitih recepata, ali Dr. Oetker vam donosi onaj u kojem je ova slastica najsočnija!
Sastojci:

5 jaja
12 kašika šećera
1 vrećica Dr. Oetker vanilin šećer
sok 1 limuna
12 kašika ulja
12 kašika kiselog mlijeka
12 kašika glatkog brasna
12 kašika griza
1 vrećica Dr. Oetker prašak za pecivo
Dr. Oetker Finesse – korica naranča

agda:
500 g šećera
1 vrećica Dr. Oetker vanilin šećer
700 ml vode
1 limun

posip: Dr. Oetker badem listići

Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerom, vanilin šećerom i sokom limuna. U pjenasto umućenu smjesu postepeno dodajte ulje i kiselo mlijeko, te ih umiksajte. Brašno, griz, prašak za pecivo i koricu naranče pomiješajte u posebnoj zdjeli, pa ga lagano umiksajte u ostatak smjese.

Smjesu izlijte u tepsiju, ili kalup za torte, koji ste prethodno premazali puterom i blago posuli brašnom. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta, pa potom smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite još oko pola sata.

Dok se kolač peče, pripremite agdu. U hladnu vodu umiješajte šećer i vanilin šećer, i miješajte na laganoj vatri. Kad se šećer istopi, dodajte limun koji ste isjekli na ploške i kuhajte agdu oko 10 minuta. Vruć kolač preliti vrućom agdom, a onda i badem listićima i ostaviti da se ohladi. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.