29.5.2019. 10:08
0
Keškul – Turski puding
Među ramazanske poslastice spada svakako i keškul, a Dr. Oetker ima originalni recept za ovaj neodoljivi turski puding.
Sastojci:

700 ml mlijeka
40 g Dr. Oetker puding vanilija
20 g kokosovog brašna
80 g šećera
1 Dr. Oetker vanilin šećer
10 g putera
100 g Dr. Oetker Vitalis - 7 Žitarica Orašasto i šumsko voće müsli

U veću šerpu ulijte mlijeko (600 ml) i stavite na malo jaču vatru. U posebnoj zdjelici sa 100 ml mlijeka pomiješajte puding, šećer i vanilin šećer. Kada mlijeko proključa, smanjite vatru i dodajite puding uz lagano miješanje. Zatim, uspite i kokosovo brašno, te nastavite miješati. Čim se puding počne zgušnjavati, skinite ga s vatre.

Tada dodajte puter, te lagano umiješajte. Puding naspite u zdjelice. Musli stavite u sjeckalicu i kratko ga izmiksajte, pa sa mrvicama pospite puding i ostavite sve da se ohladi.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.