31.5.2019. 9:51
0
Jabukovača
Sve su pite pitice, ali je jabukovača, po receptu Dr. Oetkera, nešto što nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Budite spremni da pravite odmah i drugu tepsiju!
Sastojci:
500 g jufki za pitu
900 ml mlijeka
2 vrećice Dr. Oetker pudinga s okusom slatkog vrhnja
30 g šećera

nadjev:
5 jabuka
1 limun
3 kašike šećera
1 vrećica Dr. Oetker vanilin šećera
2 vrećice Dr. Oetker cimet šećera
100 g badema mljevenih

premaz:
2 jaja
3 kašike šećera
100 ml ulja

agda:
350 g šećera
400 ml vode
1 Dr. Oetker vanilin šećer

Prvo pripremite agdu i to tako što ćete sjediniti šećer, vanilin šećer i vodu, pa kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta (vrijeme kuhanja mjeriti od trenutka kada agda proključa). Ostavite da se ohladi.

Skuhati puding, i ostaviti ga da se prohladi. 

Zatim, pjenasto umutite jaja i šećer, pa dodajte ulje i još kratko miksajte. Jabuke ogulite, narendajte na krupno, pa polijte limunovim sokom. U jabuke dodajte šećer, vanilin šećer, cimet šećer i mljevene bademe, te sve blago izmiješati.

Na radnu površinu stavite jednu jufku, premažite je smjesom od jaja, pa poklopite drugom jufkom. I drugu jufku premažite smjesom od jaja, pa je poklopite trećom jufkom. Na treću jufku rasporediti ¼ pudinga. Preko pudinga rasporediti dio jabuka. Jufku zarolajte, pa je prebacite u podmazanu tepsiju. Od potrebnih sastojaka moguće je napraviti četiri rolata koja ćete poredati jedan uz drugi u tepsiju.

Sve premažite sa malo ulja, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30 minuta. Vruću jabukovaču isijecite na željene oblike, pa je prelijte sa ohlađenom agdom i ostavite da upije sirup.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.