4.6.2019. 8:54
0
Jagoda paluza
Paluza je još jedan tradicionalni desert koji možete praviti od svježeg ili suhog voća.
Dr. Oetker predlaže da ovaj gusti kompot napravite s jagodama. 

Sastojci:
50 g Dr. Oetker gustina
150 ml vode
200 g šećera
1 Dr. Oetker limun šećer
500 ml vode
2 kašike džema od jagoda
100 g svježih jagoda
Dr. Oetker dekorativne šarene mrvice

U pola litra vode dodajte šećer i limun šećer te miješajte na jačoj vatri. Kada voda proključa, kuhajte još oko 5 minuta uz povremeno miješanje, pa smanjite vatru. Tada dodajte džem od jagoda i miješajte da se džem u potpunosti rastopi u vodi.
 
U posebnoj zdjelici pomiješajte gustin s vodom, pa ga lagano ulijte u paluzu i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Toplu paluzu sipajte u dublje zdjelice do pola, pa zatim staviti komadiće svježe jagode i sve prelijte opet paluzom.

Po vrhu stavite dekorativne šarene mrvice i ostavite da se dobro ohladi.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.