14.6.2019. 10:33
0
Pohovane sardele
Nećete previše vremena izgubiti ukoliko se odlučite za spremanje pohovanih sardela, a rezultat će biti odličan.

Sastojci:

0,5 kg većih sardela
svežanj peršuna
bijeli luk
malo brašna
2 jaja
prezla
so
1 dl maslinovog ulja

Priprema:

Sardele očistiti na uobičajeni način, sa oštrim nožićem odvojiti kičmu od fileta pa
odvojiti od nje meso da ostane u komadu, kao dva spojena lista.

Oćišćene filete osušiti, a za to vrijeme izgnječiti bijeli luk, dodati u maslinovo
ulje, kao i sitno isjeckani peršun koji će biti fil.

Na rastvoren filet sardele namazati malo zelenog umaka, poklopiti sa drugim filetom i panirati: brašno, jaja, prezle.

Na zagrijanom ulju peći filete sa obje strane na par minuta, te slagati na upijajući
papir.

Posluživanje:

Možete poslužiti uz malo sira, povrće ili sezonsku salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 

 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.