Šta mislite da ovaj dan vi i vaši najdraži uživate u ukusnim hurmašicama? Nije teško, uz ovaj odličan recept!
Priprema
Agda
- 0.5 l vode
- 500 g šećera
- 1 limun
Tijesto
- 1 kašika šećera
- 1 žumance
- 400 g oštrog brašna
Pravilo za hurmašice: Ne dodavati previše brašna, nego tačno koliko treba. Uvijek ih praviti na hladnom. Napravljene kolače prije pečenja stavljati u zamrzivač na 15-ak min. Tijesto treba da bude mekano.
Prethodnog dana skuhati šerbet (agdu):
- Šećer i vodu staviti u šerpu da provri(neka bude pokrivena da brže ide). Dodati poslije na kolutiće isječen limun i neka se u pokrivenoj šerpi kuha dok se kolutići limuna ne zastakle.
- Ohladiti i staviti u frižider da se dobro ohladi.
Možete i tijesto da uradite prethodnog dana.
Tefal, ideje bez kojih ne možete.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.