5.7.2019. 12:07
0
Griz čorba od povrća
Toploj čorbici od povrća teško ćete odoljeti i u vrelim ljetnim danima. Lagana, ukusna, a nevjerotvatno jednostavna za napraviti.
Sastojci:

½ glavice luka
1 stabljika prase
1 mrkva
30 g pšeničnog griza
700 ml vode
½ stabljike celera
50 g graška
100 g brokule
20 g putera
maslinovo ulje
biber
so

U većoj šerpi na maslinovom ulju prepržite sitnije narezan luk, pa kada omekša dodajte kolutiće prase. Zatim dodajte kockice mrkve i dinstajte par minuta. Sve pospite grizom i neprestano miješajte kako bi se sve lijepo povezalo. Kada se sastojci počnu lijepiti za dno šerpe sve prelijte vrućom vodom i nastavite miješati.

Kada voda proključa, posolite, pobiberite, te dodajte sitno nasjeckanu stabljiku celera i grašak. Ukoliko koristite smrznuti grašak računajte da će vam trebati malo više vremena za kuhanje, pa je najbolje da koristite svježi ili konzervirani. Na kraju dodajte cvjetove brokule i pustite da krčka dok sve povrće ne bude mekano.

Čorbu poslužite toplu sa kašikom pavlake ili milerama. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.