23.7.2019. 14:45
0
Povrtni čorbanac
Mnoge namirnice o kojima smo nekada samo slušali, danas se vrlo lako mogu nabaviti i kod nas. Zašto onda ne napraviti čorbanac od leblebija, leće i quinoe uz dodatak raznog povrća?
Sastojci:

1 ljubičasti luk
2 mrkve
200 g tikvica
300 g pelata
1 l povrtnog temeljca
80 g crvene leće
30 g quinoe
250 g konzervirane leblebije
maslinovo ulje
svježi peršun
crvena paprika
biber

Na maslinovom ulju prepržite ljubičasti luk i mrkvu, pa kad luk porumeni dodajte tikvice. Sve dobro izmiješajte, pa prelijte pelatom kojeg ste usitnili. Dodajte povrtni temeljac, svježi peršun, crvenu papriku, so i biber, te smanjite vatru i krčkajte sve oko pola sata.

Leću i quinoeu potopite u vodu i ostavite sa strane. Nakon pola sata ih ocijedite, pa dodajte u varivo. Lagano promiješajte, poklopite, pa krčkajte oko 10 minuta. Tada dodajte leblebiju koju ste prethodno isprali i ocijedili od vode u kojoj je bila. Nastavite kuhati još deset minuta, po želji još dodajte soli i bibera. Ovo lagano varivo je odlično jelo za vrele ljetne dane. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.