Teleće šnicle su same po sebi vrhunski obrok, ali kada ih još začinite kako treba onda imate specijalitet kojeg se ne bi postidio nijedan restoran.
Sastojci:
500 g teleće šnicle
2 češnja bijelog luka
svježi peršun
svježi ruzmarin
1 chili papričica
1 kašičica bibera u zrnu
1 kašičica soli
10 ml maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
U sjeckalicu ili blender ubacite bijeli luk, svježi peršun, svježi ruzmarin, chili papričicu (ako ne želite da bude mnogo ljuto, odstranite joj sjemenke), biber u zrnu, so, te maslinovo ulje i sirće. Sve dobro izmiksajte dok ne dobijete kremastu marinadu.
Teleće šnicle blago istucite čekićem za meso sa obje strane, pa ih potom bogato premažite marinadom sa svih strana i ostavite u frižider najmanje sat vremena, a najbolje bi bilo da prenoće.
Marinirane šnicle pržite na srednjoj vatri oko 7 minuta sa svake strane i poslužite uz grilovano povrće ili prilog po želji. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.