16.10.2019. 10:39
0
Medena janjetina
Janjetina s ražnja je tražena roba, ali ima i onih kojima smeta njen miris. Zbog toga, medenoj janjetini, koju možete pripremiti kod kuće, teško da iko može pronaći zamjerku.
Sastojci:

2 kg janjetine
50 ml maslinovog ulja
2 kašike meda
1 kašika ruzmarina
so
bijeli biber
prilog:
200 g kineskog kupusa
1 patlidžan
so
biber

Jedan od najtraženijih dijelova janjeta je plećka, pa i vi ako ste u mogućnosti probajte nabaviti ovaj dio mesa. Napravite, potom, medenu marinadu od maslinovog ulja, meda i ruzmarina.

Meso fino posolite i pospite bijelim biberom, pa ga bogato premažite medenom marinadom. Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko sat vremena. Nakon toga, meso premažite ostatkom marinade, a temperaturu u rerni pojačajte na 250 stepeni. Plećku pecite još oko 15 minuta.

Dok meso lagano rumeni u rerni, pripremite lagani prilog. Kineski kupus isijecite po dužini, a patlidžan na štapiće, pa ih lagano popržite na maslinovom ulju u wok tavi. Po želji, posolite i pobiberite, i pržite dok povrće ne omekša. Pečenu plećku ostavite malo da se prohladi, pa je onda isijecite na komade po želji i poslužite uz povrće iz woka. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.