Kolačić koji se topi u ustima i ostavlja hrskave komadiće kikirikija je jednostavna poslastica kojoj niko ne može odoljeti.
Sastojci:
200 g mljevenog keksa
100 g čokolade za kuhanje
50 g karamela
70 ml vode
1 vrećica vanilin šećera
2 kašike meda
80 g kikirikija
Na pari otopite čokoladu za kuhanje koju ste izlomili na kockice i pomiješali sa karamelama (možete koristiti koje želite karamele, ali najbolje bi bilo da budu mliječne) i malo vode. Na kraju dodajte vanilin šećer i med, pa miješajte dok ne dobijete finu kremu.
Keks po želji sameljite, pa ga prelijte sa čoko smjesom. Dodajte grubo samljeveni kikiriki (možete koristiti i neslani kikiriki), pa sve umijesite rukama dok ne dobijete smjesu koju možete oblikovati. Smjesu prebacite u prozirnu foliju i urolajte je u oblik salame (kobasice), pa ostavite u frižider da se dobro ohladi. Ohlađeni kolač izrežite na deblje ploške i po želji pospite sa još malo kikirikija.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.