Kad niste sigurni šta biste jeli, onda napravite rižoto! I to ne bilo kakav, već brodski rižoto kojeg je naš kuhar napravio po starom receptu jednog moreplovca.
Sastojci:
300 g riže
250 g kozica
1 stabljika prase
100 ml bijelog vina
600 ml povrtnog temeljca
20 g putera
biber
so
svježi peršun
Prasu isijecite na šire kolutiće pa je kratko prepržite na maslinovom ulju. Poslije par minuta dodajte rižu koju ste prethodno dobro izaprali pod vodom, pa je lagano miješajte s prasom kako bi što bolje upila masnoću i upila aromu.
Nakon što zrna riže počnu pucketati ulijte bijelo vino i krčkajte dok alkohol ne ispari. Tada postepeno ulijevajte temeljac od povrća i povremeno „protresite“ tavu u kojoj pripremate rižoto. Kada potrošite sav temeljac i riža bude skoro gotova, dodajte kozice i začine, pa sve lijepo izmiješajte i krčkajte dok kozice ne omekšaju. Pred kraj, dodajte kocku putera i skinite rižoto s vatre.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.