14.11.2019. 10:29
0
Losos deluxe
Kakva je ovo kombinacija! Riba, meso i krompir, sve u jednom! Tačno da ti pamet stane.
Sastojci:

450 g fileta od lososa 
100 g suhog mesa
300 g obarenog krompira
250 ml vrhnja za kuhanje 
so
biber 
svježi peršun
sok 1 limuna

marinada:
50 ml ulja 
1 kašika senfa 
2 češnja bijelog luka

Prije svega, napravite marinadu. U širu i dublju zdjelu ulijte ulje, pa dodajte senf i sitno nasjeckan bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. U marinadu uvaljajte filete od lososa i ostavite da stoji najmanje pola sata. Potom, krompir isjecite na kriške debljine oko 0,5 cm pa ih stavite da se kuhaju u slanoj vodi oko 10 min.

U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, začine i što sitnije nasjeckan svježi peršun.

Zatim, marinirane filete lososa umotajte u listove suhog mesa, pa ih poslažite u tepsiju. Između ribe rasporedite do pola skuhane kriške krompira, pa sve prelijte umakom od vrhnja za kuhanje. Preko svega iscijedite sok jednog limuna i sve zapecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.