29.11.2019. 11:37
0
Fungi potage
Mi je zovemo gusta supa, a Francuzi imaju samo jednu riječ potaž. A jedan od najpopularnijih i uksunijih je onaj od gljiva.
Sastojci:

100 g šampinjona
100 g bukovača
300 g krompira
1 luk
2 češnja bijelog luka

Sitno isjeckan luk kratko prepržite, pa mu dodajte češnjeve bijelog luka. Kada bijeli luk otpusti svoje poznate mirise dodajte gljive, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte kocke krompira, začinite po želji (so, biber, mješavina začina), prelijte toplom vodom i kuhajte oko pola sata.

Nakon toga na scenu stupa Tefal blender s kojim ćete od skuhanih namirnica napraviti nevjerovatno ukusnu gustu supu, odnosno potaž. Dodatno, svoj potaž možete obogatiti tako što ćete ga prilikom serviranja posuti sa malo svježeg peršuna i kockicama mozzarelle.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.