5.12.2019. 15:19
0
Umotani pile file
Ko bi mogao odoljeti mekanoj i sočnoj piletini? Pa kada tome dodamo još i ukusni umak, onda je gastronomski užitak zagarantovan!
Sastojci:

500 g pilećeg filea
5 žumanaca
1 glavica bijelog luka
200 g prezle
200 g parmezana 
1 kašičica bijelog luka u prahu 
100 g pureće šunke
100 g sira edamera
so
biber

umak:
2 kašike senfa 
2 kašike majoneze 
1 kašika meda 
2 kašike jogurta

Najprije napravite vrlo neobičnu marinadu. Umutite pjenasto žumance, pa u njih umiješajte što sitnije nasjeckanu cijelu glavicu bijelog luka. U tu smjesu uvaljajte pileći file i ostavite da što duže stoji u frižideru. Najbolje je da to učinite, na primjer, ujutro, pa da meso bude spremno za ručak.

Prije nego što krenete peći meso, pripremite i smjesu za poh. U većoj i široj zdjeli dobro izmiješajte prezlu, sitno narendan parmezan (ili ribanac), bijeli luk u prahu, te so i biber. Namočeno meso uvaljajte u suhu smjesu, pa ga poslažite u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata. Nakon toga, po pilećim šniclama poslažite kriške pureće šunke i sira, pa vratite u rernu na još desetak minuta da se sir otopi.

Za to vrijeme pripremite jednostavan i ukusan umak koji će se odlično ukomponovati sa piletinom. U zdjelu dodajte senf, majonezu, med i jogurt i sve dobro izmiješajte. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.