9.12.2019. 14:46
0
Teleći lonac
Mada nas većina teletinu koristi za šnicle i rolovanje, sa ovim mesom se može napraviti odličan lonac. Nešto fino i na kašiku.
Sastojci:

300 g teletine
400 g pelat paradajza
300 g krompira
150 ml bijelog vina
150 g mahuna
20 g putera
1 luk
1 mrkva
2-3 češnja bijelog luka
so
biber
šećer
svježi peršun

U većem loncu na puteru prepržite na kockice izrezane luk i mrkvu. Kad povrće omekša dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te kockice teleće šnicle. Čim meso promijeni boju, sve prelijte bijelim vinom, a za to vrijeme pelat paradajz usitnite, pa kad dobijete gusti umak ulijte ga u lonac. Posolite, pobiberite i malo pošećerite, te pustite da se krčka oko pola sata, odnosno dok se umak u potpunosti ne zgusne.

Tada ulijte toplu vodu, dodajte kocke krompira, mahune i svježi peršun. Po želji još možete sve posoliti i pobiberiti, te pustiti da se krčka još pola sata ili dok krompir ne postane mekan. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.