6.1.2020. 11:02
0
Puna ribarska mreža
Kad volite ribu i morske plodove, onda je puna trpeza ribljih delikatesa nešto o čemu sanjate. Naš kuhar je napravio kombinaciju s tunom, lososom, kozicama i lignjama.
Sastojci:

300 g losos fileta
250 g odreska tune
200 g kozica
250 g lignji
30 ml maslinovog ulja
1 limun
biber
so

Za potpuni uspjeh ovog jela bilo bi dobro ako možete obezbijediti svježe namirnice, ali i sa smrznutim možete napraviti pravi gastronomski doživljaj.

Filet lososa očistite od kože, pa ga isijecite na identične kocke. Štapiće za ražnjiće premažite uljem, pa lagano naslažite kockice ribe jedan uz drugi. Tefal grill tavu dobro zagrijte, blago je premažite maslinovim ulje, pa poslažite ražnjiće jedan uz drugi i pržite oko jedne minute s obje strane. Ako imate mjesta u tavi, u isto vrijeme na tavu poslažite i odreske tune, koje možete prije toga malo posoliti i pobiberiti. Odreske pržite maksimalno oko 2 minute s obje strane, kako se meso tune ne bi isušilo. Ražnjiće i odreske izvadite u tanjur i poklopite.

U istoj tavi, dok je zagrijana, lagano prepržite kozice, pa ih poslije par minuta okrenite i pržite još kratko. Ispržene kozice, također, dodajte već isprženim ražnjićima i odrescima.

Na kraju, u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu ispržite očišćene lignje. Dovoljno je oko tri minuta sa svake strane, a krakove izvadite ranije kako se ne bi prepekli. Kako biste dobili punu ribarsku mrežu gotove namirnice servirajte na veliki oval i to najprije lignje, pa zatim odreske i ražnjiće, i na kraju kozice. Preko svega nakapajte sok od limuna i sve prelijte sa što kvalitetnijim maslinovim uljem.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.