8.1.2020. 11:38
0
Begov lonac
Da beg nije cicija potvrđuje i ovo jelo u kojem su se savršeno sjedinili sočni komadi junetine i raznoliko povrće.
Sastojci:

600 g junetine
1 manja glavica kupusa
1 luk
4 češnja bijelog luka
4 krompira
2 mrkve
½ stabljike prase
½ korijena celera
2 manja paradajza
1 crvena paprika
100 ml crnog vina
100 ml paradajz sosa
20 ml ulja
biber
mješavina začina
so
mljevena crvena paprika
peršun
lovorov list

U Tefal ekspres lonac ulijte ulje, pa kad se ugrije dodajte veće komade junetine i naglo ih prepržite sa obje strane. Kada meso lijepo porumeni dodajte krupno narezan luk, cijele češnjeve bijelog luka, kocke krompira, mrkve i korijena celera, te stabljiku prase. Sve izmiješajte i kratko prepržite.

Zatim, dodajte paradajz i crvenu papriku nerezane na veće kockice, pa sve začinite sa soli, biberom, mješavinom začina i mljevenom crvenom paprikom (može i ljuta). Sve prelijte crvenim vinom i paradajz sosom i krčkajte dok tečnost skoro ne ispari. Tada dodajte glavicu kupusa izrezanu na četvrtine, te peršun i lovorov list, pa sve prelijte sa 600 ml tople vode i pustite da proključa. Tada poklopite ekspres lonac i pratite kada „prošišti“. Nakon toga kuhajte sve još 20-25 minuta i poslužite toplo. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.