Ko bi mogao odoljeti pikantnim i hrskavim zalogajima? A još kad vam kažemo da su bez mesa!
Sastojci:
400 g tikvica
90 g brašna
1 jaje
1 mrkva
1 ljuta papričica
½ stabljike prase
svježi peršun
so
mješavina začina
biber
Tikvice ogulite i narendajte na krupnije. Malo ih posolite, izmiješajte i ostavite oko pola sata. Tikvice će otpusiti tečnost, pa je potrebno da ih dodatno ocijedite.
Umutite jaje, pa u njega dodajte izrendane i ocijeđene tikvice, te izrendanu mrkvu i na ploškice narezanu prasu. Ljutu papričicu usitnite, a umjesto nje možete koristiti suhe chili sjemenke. Zatim, dodajte brašno, pa sve začinite sa mješavinom začina, biberom i sitno nasjeckanim svježim peršunom. Sve dobro izmiješajte.
U tavi zagrijte veću količinu ulja, pa kašikom vadite smjesu i oprezno je spuštaje u vrelo ulje. Uštipke pržite oko 2 minute sa obje strane. Mogu biti neobičan prilog, ili zasebno jelo koje možete poslužiti uz pavlaku ili jogurt.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.