27.1.2020. 17:35
0
Kuskusica s lososom
Ovaj neobičan način pripreme kus kusa donijet će na vašu trpezu nove okuse i mirise u kojima će svi uživati. Kuskusica je zakon!
Sastojci:

300 g fileta lososa
200 g kus kusa
150 ml mlijeka
500 g svježeg sira
1 tikvica
1 luk
ruzmarin
so
biber
maslinovo ulje
kopar
mješavina začina

File lososa izrežite na manje komade, pa ih pospite ruzmarinom, soli i biberom, te prelijte maslinovim uljem. Izmiješajte i ostavite da se marinira najmanje 40 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko i svježi (ili mladi) sir, pa u to dodajte narendanu tikvicu i luk. Na kraju, dodajte kus kus koji nije potrebno prije toga stavljati u vodu da nabubri. Začinite sa koprom, soli, biberom i mješavinom začina, te sve dobro izmiješajte.

Dobivenu smjesu izlijte u tepsiju, ravnomjerno je rasporedite, pa po njoj poslažite komade lososa. Sve stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 30 minuta. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.