29.1.2020. 13:25
1
Tamna sočna rebra
Tajna dobro pečenog mesa je u bogatoj marinadi i laganom pečenju. Zbog toga se ovo meso naprosto topi u ustima.
Sastojci:

2 kg telećih rebara

marinada: 
2 glavice luka 
200 ml crnog vina 
2 češnja bijelog luka
200 ml crnog piva 
1 kašika bibera
1 kašika soli 
1 kašičica kumina
1 kašika smeđeg šećera 
1 kašičica đumbir u prahu
1 čili papričica
1 kašičica čili sjemenki
1 kašičica kima
10 ml worcestershire sosa 
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica korijandera
lovorov list
1 kašičica klinčića

Kako je marinada ključna za ovaj recept, onda je najbolje da krenete od njene pripreme. U Tefal blender ubacite krupno narezan luk, češnjeve bijelog luka, smeđi šećer, te začine: biber, so, đumbir u prahu, kumin, čili papričicu, čili sjemenke, kim, mljevenu crvenu papriku, korijander, klinčiće i lovorov list. Preko svega ulijte crno pivo i vino, te worcestershire sos i miksajte dok ne dobijete finu smjesu.

Meso na više mjesta dobro zarežite nožem, pa ga prelijte marinadom i potrudite se da svaki dio bude podjednako prekriven umakom. Ostavite u frižider najmanje dan, a po mogućnosti i dva.

Marinirano meso prije pečenja ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi, pa ga stavite u zagrijanu rernu na 160 stepeni i pecite oko 3 sata. Uz ovaj sočni komad mesa odlično će ići blanširano ili grilovano povrće, i naravno crno pivo. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.