17.3.2020. 12:35
0
Rižopita sa špinatom
I danas bez prevelikog filozofiranja. Nasjeckamo, skuhamo, pomiješamo i stavimo da se peče... Rižopita sa špinatom je odlično rješenje za lagani ručak.
Sastojci:

200 g špinata
150 g riže
3 jaja
1 češanj bijelog luka
20 ml mlijeka
20 ml ulja
20 g feta sira
250 g svježeg sira
so
biber
30 g prezle

Špinat dobro operite, pa ga isijecite na trakice i ostavite sa strane. U posebnoj šerpi skuhajte rižu u blago zasoljenoj vodi.

Zatim, u većoj zdjeli izmiksajte jaja, svježi sir, mlijeko, ulje, te biber, so i sitno nasjeckan bijeli luk. Kada se smjesa sjedini, dodajte skuhanu rižu, pa je lagano umiješajte. Potom, u sve postepeno umiješajte špinat.

Ovu smjesu možete izliti u tepsiju i peći u rerni, ali mnogo je jednostavnije to uraditi uz pomoć Tefal OptiGrilla, aparata, koji osim savršenog roštilja, može biti i odlična zamjena za rernu.

Posudu za pečenje blago premažite uljem, pa po tome ravnomjerno pospite prezlu, te preko toga izlijte smjesu za pitu. Poklopite OptiGrill i odaberite manuelni način izbora temperature. Nakon toga izaberite narandžastu boju i pecite oko pola sata. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.