19.3.2020. 10:47
0
Cicvara
Iz ruku našeg kuhara stiže nam još jedno tradicionalno jelo neobičnog naziva cicvara. Pravi užitak u ovom jelu je kada su namirnice domaće, ali ništa manje nećete uživati ni ako ga napravite od namirnica koje pronađete u marketu.
Sastojci:

80 g kukuruznog brašna
200 ml vode
200 ml mlijeka
100 g svježeg sira
300 g kajmaka
so

U većoj šerpici pomiješajte vodu i mlijeko, pa na laganijoj vatri miješajte dok ne zakuha. Tada dodajte svježi sir i kajmak, posolite i miješajte dok se sir i kajmak ne otope. Smanjite vatru na minimalno i postepeno dodajite kukurzuno brašno neprestano miješajući.

Cicvaru kuhajte na laganoj vatri još oko 10 minuta ne prestajući miješati. Pred kraj, po želji, možete još umiješati milerama ili kajmaka. Poslužite toplo uz sirutku ili jogurt. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.