1.4.2020. 12:08
0
Alipašin čimbur
Nismo sigurni da je Ali-paša ikada jeo ovakav čimbur, ali je naš kuhar smatrao prikladnim da ovom jelu da baš ovakav naziv....
Sastojci:

4 jaja
50 g suhog mesa
2 stabljike mladog luka
50 g žutog sira
2 kašike maslinovog ulja

Jaja malo posolite, pa ih pjenasto umutite. Ostavite sa strane. Bilo bi dobro ako nađete malo masniji komad suhog mesa, ali poslužit će i bilo koji drugi. Mladi luk isijecite na ploškice, a žuti sir (gouda, trapist, edamer i sl.) na što sitnije kockice. Umjesto žutog sira, možete koristiti i tvrdi ovčiji ili feta sir.

Na maslinovom ulju, u većoj tavi, prepržite suho meso, pa dodajte mladi luk. Pržite oko 2-3 minuta, pa ulijte jaja. Čimbur ne miješajte i pustite da se lagano zapeče. Pred kraj po svemu pospite kockice sira. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.