9.4.2020. 11:12
0
Pogača calzone
Svi ste čuli za pizzu calzone, ali naš kuhar je otišao korak dalje i napravio zatvorenu pogaču punu ukusnih sastojaka.
Sastojci:

tijesto za pogaču:
400 g glatkog brašna 
4 g instant kvasca 
1 kašika soli
2 kašike maslinovog ulja
25 ml tople vode 

nadjev:
100 g žutog tvrdog sira
100 g suhog mesa
100 g svježeg sira
2 jaja 
kopar
timijan
origano

premaz i posip:
1 jaje
30 g sjemenki susama

U većoj zdjeli pomiješajte brašno i kvasac, te so i maslinovo ulje. Zatim, postepeno dodajite vodu dok ne dobijete tijesto koje možete mijesiti. Glatko tijesto prekrijte prozirnom folijom i ostavite na toplom.

Dok tijesto nadolazi, pripremite bogati nadjev. Goudu, ili drugi žuti sir po želji, nasjeckajte na kockice, a suho meso na trakice, pa sve pomiješajte sa svježim sirom i jajima. Na kraju dodajte kopar, timijan i origano.

Nadošlo tijesto podijelite na dva dijela. Prvi dio razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu i oblik tepsije u kojoj ćete peći pogaču. Tijesto prebacite u tepsiju, pa ga rukama poravnajte. Zatim, po tijestu ravnomjerno rasporedite nadjev, te razvaljajte i drugi dio tijesta. I njega je potrebno razvaljati na veličinu tepsije, pa sa njim poklopite nadjev i spojiti rubove sa prvim tijestom.

Pogaču premažite razmućenim jajem i pospite susamom. Pecite je u zagrijanoj rerni na 210 stepeni oko pola sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.