7.8.2020. 10:07
0
Odvažni burger
Ako hoćete dobar burger, ne komplikujte! Važan je izbor mesa i dobar roštilj, kao što je Tefal OptiGrill.
Sastojci:

500 g faširane junetine
so
biber
mljevena crvena ljuta paprika
30 g sjemenki gorušice
30 g majoneze
30 g suhog mesa (masnijeg, tanko narezanog)
30 g edamera ili goude
pecivo za hamburger
zelena salata
paradajz
mrkva

U faširano meso dodajte so, biber i mljevenu papriku. Dobro izmiješajte i ostavite u frižider na pola sata. Od ohlađenog mesa, zatim, formirajte burgere veličine dlana, ili peciva u kojem će biti posluženi. Bitno je da burgeri budu jednako debeli (oko 2,5 cm).

U posebnoj zdjelici pomiješajte majonezu i sjemenke gorušice.

Upalite Tefal Optigrill i odaberite program za hamburegere i nakon što ljubičasti indikator prestane treptati, stavite burgere da se griluju. Kada se boja indikatora promijeni u narandžasto, burgeri su medium pečeni. Ako želite da budu dobro pečeni, onda sačekajte da indikator pocrveni.

Kriške suhog mesa ispržite u tavi na jakoj vatri, kratko sa obje strane da postanu hrskave.

Kada burgere izvadite iz OptiGrilla na njihovo mjesto stavite pecivo u kojem ćete poslužiti obrok da se i ono malo istostira.

Donji dio peciva blago premažite umakom od majoneze i senfa, pa stavite list salate i krišku paradajza. Zatim, stavite burger sa sirom, a po siru stavite hrskavo suho meso, te narendanu mrkvu i sve još malo prelijte sa umakom i poklopite drugim dijelom peciva. Dobar tek, želi Vam Tefal.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.