11.8.2020. 8:20
0
Napunjene pasta paprike
Paprike se mogu puniti raznim namirnicama, a ako još niste probalit uraditi to sa tjesteninom, pravo je vrijeme za Punjene pasta paprike!

Sastojci:

3 zelene paprike 
125 g makarončića
100 g mozzarelle 
3 paradajza 
1 stabljika prase
svježi peršun
so 
biber
mješavina začina 

Paprike presijecite na pola, pa im odstranite unutrašnjost. Stavite u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Dok se paprike peku, pripremite nadjev. U većoj šerpi proključajte vodu, malo je posolite i pouljite, pa stavite da se makarončići skuhaju al dente.

U posebnoj zdjeli pomiješajte svježi paradajz isjeckan na kockice i ploškice prase. Zatim, dodajte kockice mozzarelle, a potom i skuhanu tjesteninu. Sve začinite sa soli, biberom, mješavinom začina i svježim peršunom. Dobro izmiješajte, pa sa ovim nadjevom napunite paprike. Sve vratite u rernu i pecite još 10-15 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.