13.8.2020. 8:57
0
Kukuruzni zeljanik sa sirom
Zeljanik, uljevak, razljevuša ili kako god ga zvali, obrok je koji svi vole i koji možete servirati u bilo koje doba dana. Dobar je kao doručak, može i za ručak, a ništa mu ne fali da bude i večera.

Sastojci:

200 g špinata
130 g kukuruznog brašna
130 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
150 g feta sira
60 g putera
2 vrećice praška za pecivo
2 jaja
50 g parmezana
so
biber
cherry paradajz

Na pola mjere putera (30 g) popržite špinat dok ne omekša, pa ga ostavite sa strane. U većoj zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo, a u drugoj zdjeli izmiksajte jaja, mlijeko i rastopljeni puter (ostatak od 30 g). Pomiješajte suhe i mokre sastojke, pa u to dodajte isprženi špinat, narendani parmezan, cherry paradajz i kockice feta sira. Sve malo posolite i pobiberite, pa lagano izmiješajte.

Dobivenu smjesu izlijte u kalup ili tepsiju koju ste prethodno premazali puterom i posuli brašnom, pa zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.