Zeljanik, uljevak, razljevuša ili kako god ga zvali, obrok je koji svi vole i koji možete servirati u bilo koje doba dana. Dobar je kao doručak, može i za ručak, a ništa mu ne fali da bude i večera.
Sastojci:
200 g špinata
130 g kukuruznog brašna
130 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
150 g feta sira
60 g putera
2 vrećice praška za pecivo
2 jaja
50 g parmezana
so
biber
cherry paradajz
Na pola mjere putera (30 g) popržite špinat dok ne omekša, pa ga ostavite sa strane. U većoj zdjeli pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno sa praškom za pecivo, a u drugoj zdjeli izmiksajte jaja, mlijeko i rastopljeni puter (ostatak od 30 g). Pomiješajte suhe i mokre sastojke, pa u to dodajte isprženi špinat, narendani parmezan, cherry paradajz i kockice feta sira. Sve malo posolite i pobiberite, pa lagano izmiješajte.
Dobivenu smjesu izlijte u kalup ili tepsiju koju ste prethodno premazali puterom i posuli brašnom, pa zapecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.