Teleća koljenica je odlična za pripremu raznih variva, a naš kuhar se odlučio ovoga puta na gustu čorbu inspirisanu Južnom Amerikom.
Sastojci:
1 kg teleće koljenice (prednja)
250 g kukuruza šećerca
1 stabljika celera
3 korijena peršuna
3 mrkve
1 luk
1 svježa crvena paprika
1 kašika chili sjemenki
so
svježi peršun
U veću i dublju šerpu ubacite koljenicu koju vam je prethodno mesar isjekao na manje komade. Zatim, dodajte korijen peršuna i mrkvu, koje ne trebate previše usitnjavati. Veću glavicu luka samo prepolovite, a svježu papriku isijecite na kocke. Dodajte i stabljiku celera, kukuruz, te chili sjemenke i so. Sve prelijte toplom vodom i kuhajte oko sat vremena.
Nakon toga, izvadite koljenicu, a supu izmiksajte
Tefal štapnim mikserom. Poskidajte meso s koljenice i vratite ga u supu, sve pospite sitno nasjeckanim svježim peršunom i skinite s vatre. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.