Ko voli lignje, ove punjene će voljeti i više. A nije ih ni mnogo teže pripremiti.
Sastojci:
600 g lignji
nadjev:
80 g riže
1 ljubičasti luk
4 češnja bijelog luka
krakovi lignji
svježi peršun
50 ml vina
20 g prezle
mješavina začina
maslinovo ulje za prženje
Za početak, očistite lignje, te im odstranite krakove. Krakove ne bacajte jer ćete ih iskoristiti za punjenje.
Rižu skuhajte u slanoj vodi ali pazite da je ne prekuhate. Izvadite je minutu ili dvije prije nego je proizvođač stavio vrijeme kuhanja.
Na maslinovom ulju prepržite sitno nasjeckan ljubičasti luk, pa kad omekša dodajte i sitno nasjeckan bijeli luk. Nakon toga, dodajte krakove lignji i svježi peršun, kratko prepržite, te prelijte bijelim vinom. Pustite da dio tečnosti ispari, pa dodajte prezlu, skuhanu rižu, i malo mješavine začina. Po želji posolite i pobiberite. Sve dobro izmiješajte i ostavite da se malo ohladi.
Sa ovim nadjevom napunite lignje, vrhove učvrstite čačkalicom, pa ih izgrlijute u
Tefal gril tavi koju ste prethodno premazali maslinovim uljem. Lignje pržite oko 4-5 minuta sa obje strane. Dobar tek, želi Vam Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.