4.12.2020. 13:58
0
Lijepo upakovani biftek
Dobar komad mesa je samo pola jela, a druga polovina je način pripreme, odnosno prezentacija. Naš kuhar je mekani biftek upakovao u špinat i prhko tijesto i dobio kompletan obrok koji će vas raspametiti.
Sastojci:

400 g telećeg bifteka
500 g špinata
250 g lisnatog tijesta
1 žumance za premazivanje
so
biber

Biftek nemojte rezati, potreban vam je u komadu. Ukoliko se nađe neka žilica možete je ukloniti. Dobro ga uvaljajte u so i biber i ostavite sa strane.

U većoj šerpi zakuhajte vodu, posolite, te ubacite špinat da se kuha oko 5 minuta. Skuhan špinat isperite pod hladnom vodom i ostavite sa strane.

Biftek, potom, zapecite u Tefal gril tavi. Na jačoj vatri kratko popržite biftek sa svih strana.

Nakon toga, na pobrašnjenoj površini razvaljajte komad lisnatog tijesta u kocku, pa ravnomjerno rasporedite skuhani špinat. Na špinat položite zapečeni biftek, pa sve pažljivo zamotajte tako da i meso i špinat budu obloženi tijesto. To može biti oblik štrudle, hljeba i sl.

Umotani biftek prebacite u tepsiju koju ste prethodno blago namastili, pa sve premažite umućenim žumancem. Oštrim nožem po vrhu napravite blage rezove u obliku mrežice (odnosno rombova) kako bi vaše jelo na kraju izgledalo još bolje.

Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 20 minuta, odnosno dok tijesto lijepo ne porumeni. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.