Želite li malo drugačiji doručak, i poseban šmek uštipaka, onda ovaj recept sa mladim lukom i peršunom je pravo otkrovenje.
Sastojci:
150 g brašna
1 vezica peršuna
1 mladi luk
70 ml ulja
100 g feta sira
100 g goude
100 ml mlijeka
2 jaja
1 prašak za pecivo
so
ulje za prženje
U
Tefal sjeckalici izmiksajte vezicu svježeg peršuna, stabljiku mladog luka i 20 ml ulja. Ovu smjesu, zatim, pomiješajte sa fetom, goudom i mlijekom. Jaja posolite, pa ih lagano umutite i dodajte u ostatak smjese zajedno sa ostatkom ulja (50 ml). Sve sjedinite, pa postepeno dodajite brašno i prašak za pecivo, pa umijesite glatko tijesto.
Dobiveno tijesto možete ostaviti oko pola sata da nadolazi, a možete ga, ako ne želite čekati, odmah pripremiti za prženje. Na pobrašnjenoj površini tijesto razvaljajte na debljinu od 1 – 1,5 cm, pa ga izrežite u rombove. U Tefal tavi zagrijte veću količinu ulja, pa u njemu pržite uštipke oko 1-2 min sa svake strane. Poslužite ih uz suhomesnate nareske, mladi sir i fetu, ili vaš omiljeni namaz.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.