Špageti vam ne mogu dosaditi, jer ih svaki dan možete pripremiti na drugačiji način i sa drugačijim umakom.
Sastojci:
500 g špageta
300 g tikvica
50 g suhog mesa
300 ml paradajz umaka
100 g edamera
50 ml bijelog vina
svježi bosiljak
svježi peršun
maslinovo ulje
so
biber
šećer
U većoj i široj šerpi stavite veću količnu vodu, pa kad proključa dodajte so. Nakon toga, ubacite špagete i pustite da se kuhaju koliko piše na pakovanju.
Za to vrijeme, pripremite ukusni umak. U
Tefal wok tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte tikvicu isjeckanu na kockice, a potom i kockice suhog mesa. Malo posolite, pobiberite, te dodajte kašičicu šećera. Kada meso i tikvice porumene, dodajte bijelo vino, te listove svježeg peršuna. Pustite da se krčka par minuta, a zatim ulijte paradajz sos. Krčkajte oko desetak minuta, pa dodajte narendani edamer.
Špagete ocijedite, te ih ubacite u tavu i dobro ih izmiješajte sa umakom. Na kraju dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i poslužite toplo.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.