5.5.2021. 15:23
0
Pizzetice s mesom
Nije klasična pizza, ali je vrlo slična ovom popularnom jelu. Kako god je zvali, sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju!
Sastojci:

tijesto:
500 g brašna
200 ml mlijeka
30 ml ulja
15 g svježeg kvasca
1 kašičica šećera
1 jaje
2 kašičice soli

nadjev:
200 g faširanog mesa
100 g pelat paradajza
1 luk
so
biber
origano
kopar

100 g goude za posipanje
jaja za dekoraciju

Najprije pomiješajte toplo mlijeko, malo šećera i svježi kvasac, pa ostavite da odreaguje. Smjesu sa kvascem prebacite u Tefal multipraktik, stavite nastavak za miješanje tijesta, pa dodajte jaje i malo soli, pa počnite lagano miksati. Postepeno dodajite brašno, te kad se smjesa počne zgušnjavati ulijte ulje i nastavite miksati. Tijesto miksajte dok ne postane glatko, pa ga ostavite na toplom da se udvostruči.

Za to vrijeme popržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte faširano meso. Kada meso porumeni dodajte pelat, začine (so, biber, origano, kopar) i sve krčkajte par minuta, te skinite s vatre.

Tijesto podijelite na jednake loptice, pa na pobrašnjenoj površini loptice prstime i rukama ravucite u manje pizze. Razvučene komade tijesta prebacite u tepsiju za pečenje, pa ih prelijte sa mesnim umakom. Na sredinu svake pizzetice stavite po jedno jaje i pospite sve sa narendanom goudom.

Pizzetice pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.