Dimljeni losos je zaista posebna namirnica i ne traži preveliku brigu prilikom pripreme jela, pogotovo ako se radi o salati. Brzo se pravi, lijepo izgleda i vrlooo je ukusnooo!
Sastojci:
200 g dimljenog lososa
100 g žutog sira
50 g miks zelenih salata
dresing:
50 ml sirćeta
1 kašika senfa
svježi kopar
1 kašićica šećera
umak:
50 ml pavlake
svježi peršun
10 g kapara
ulje
so
biber
sok 1 limete
Za početak napravite dresing. U zdjeli pomiješajte sirće, senf, svježi kopar i malo šećera. Dobro izmiješajte i ostavite sa strane. Nakon toga, napravite umak. U posebnoj zdjeli izmiješajte pavlaku, sitno nasjeckan svježi peršun i kapare. Dodajte malo ulja, pa posolite i pobiberite.
Na širi tanjur u kojem servirate jelo najprije stavite malo salate (jako je bitno da bude više vrsta zelenih salata), pa po salati poredajte tanko narezane listove žutog sira (edamer). Zatim, stavite filete lososa, a po njima ostatak salate. Sve prelijte dresingom, a umak servirajte sa strane. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.