18.6.2021. 12:26
0
Biftek u začinskim travama
Fino ispečen komad mesa dodatno ćete obogatiti ako ga uvaljate u začinske trave. To će umnogome poboljšati okus i dati posebnu aromu jelu.
Sastojci:

700 g bifteka

umak:
20 g sušenog paradajza
2 češnja bijelog luka
50 ml vrhnja za kuhanje
sitni bosiljak
so
biber

začinske trave:
svježi kopar
svježi peršun
2 češnja bijelog luka
so
biber

Biftek izrežite na jednako debele šnicle, otprilike oko 2-3 cm. Na Tefal Optigrillu manuelno odaberite jačinu temperature na medium i stavite meso da se peče. Nakon nekoliko minuta imate ćete savršeno ispečene bifteke. Ostavite ih sa strane da se prohlade, a u posebnoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckane svježi kopar i svježi peršun. U tu mješavinu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te posolite i pobiberite. Sve dobro izmiješajte, pa u to uvaljajte meso sa svih strana.

Dok meso poprima aromu od začinskih trava, napravite umak. Popržite sušeni paradajz iz ulja, pa mu dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Kada luk otpusti svoju aromu, sve prelijte vrhnjem za kuhanje, te posolite i pobiberite. Na kraju dodajte sitni bosiljak, dobro izmiješajte i skinite s vatre. Biftek poslužite uz Mirisne potatose i ukusni umak!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.