Dan se ubio za kuskusa i povrća. Lagani obrok koji je će svojim mirisima i okusima donijeti osvježenje na vašu trpezu.
Sastojci:
200 g kuskusa
20 ml kokosovog ulja
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
1 tikvica
1 kašika koncentrata paradajza
so
biber
svježi peršun
muškatni oraščić
Kuskus je sve popularnija namirnica, a osim svog neutralnog okusa zbog kojeg se može slagati sa različitim namirnicama, prednost mu je i u vrlo jednostavnoj pripremi. Proključajte 400 ml vode i posolite, pa sa njom prelijte kuskus. Lagano ga izmiješajte i ostavite oko 5 minuta.
U Tefal tavi zagrijte kokosovo ulje, pa na njemu kratko prepržite skuhani kuskus i ostavite ga sa strane.
Zatim, u većoj Tefal tavi popržite sitno nasjeckan luk. Kada luk porumeni, dodajte kockice mrkve, crvene paprike i tikvica. Pržite povrće oko 5 minuta, pa u njega umiješajte koncentrat paradajza. Sve prelijte sa 150 ml tople vode, te začinite sa soli, biberom, muškatnim oraščićem i sitno sjeckanim svježim peršunom. Smanjite vatru i krčkajte oko 15 minuta.
Na kraju u povrće umiješajte kuskus i ostavite da se prohladi. Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedite u manje kalupe za torte i kolače, i servirajte baš kao torticu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.