30.7.2021. 11:50
0
Slasne loptice
Čokolada, lješnjaci, kokos i već nam je krenula voda na usta... Slasne loptice se brzo prave, a još brže nestaju sa tanjura!
Sastojci:

200 g mljevenog keksa
100 g čokolade za kuhanje
100 g lješnjaka
50 g kokosovog brašna
50 g putera
1 kašika mascarponea

U Tefal tavi rastopite puter i čokoladu, pa dodajte mascarpone sir i sve dobro izmiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu. Ostavite da se ohladi.

Sameljite keks i lješnjake, pa ih pomiješajte u većoj zdjeli, ali ostavite oko 20 g lješnjaka sa strane. U mješavinu keksa i lješnjaka dodajte i kokosovo brašno, i također ostavite oko 20 g brašna pa ga u posebnoj zdjelici pomiješajte sa ostatkom lješnjaka. Na kraju u sve ulijte prohlađenu čokoladu i dobro izmiješajte kako biste dobili smjesu od koje možete oblikovati loptice. Ukoliko vam je smjesa presuha možete dodati malo vrhnja za kuhanje ili mlijeko. 

Napravite kuglice veličine loptica za stoni tenis, pa ih uvaljajte u mješavinu lješnjaka i kokosa. Možete ih ostaviti u frižider, pa ih poslužiti hladne, ili ih konzumirati odmah. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.