Danas neka bude riba... i bi riba! Fina, bijela, pohovana. Zalogaji za stare i mlade, hrskavi, a mekani. I to sve brzinski, za pola sata.
Sastojci:
500 g filea bijele ribe
za pohovanje:
1 jaje
brašno
prezla
palenta
umak:
100 g jogurta
svježi peršun
so
biber
korica limete
marinada:
1 mala chili papričica
1 manja žuta ljuta paprika
2 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
File ribe najprije posolite i pobiberite sa obje strane, pa ga dobro uvaljajte u brašno. Nakon toga, umočite u razmućeno jaje, te na kraju u mješavinu od prezle i palente.
Tako pripremljenu ribu pržite u
Tefal tavi oko 5 minuta sa svake strane. Dok se riba prži, napravite umak i marinadu koji će obogatiti ovo jelo.
Za umak vam je potreban jogurt, sitno nasjeckan svježi peršun, so, biber i narendana korica limete. Sve dobro izmiješajte i koristite kao podlogu za ribu. Papričice očistite od sjemenki, pa ih izrežite na sitno, te im dodajte sitno nasjeckan bijeli luk. Sve prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte pa prelijte gotovu ribu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.