12.10.2021. 12:20
0
Jogurt pogača
Ko može odoljeti mekanoj i mirisnoj pogači? Ne bi nam mrsko bilo ni u gluho doba noći ugrabiti barem zalogaj! A nije ju ni teško napraviti...
Sastojci:

500 g brašna
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika soli
300 ml jogurta
30 ml maslinovog ulja
2 žumanca
malo soli
susam
biber

Tefal multipraktik se pokazao kao idealn pomoćnik za pravljenje različitih tijesta, pa smo ga iskoristili i za pravljenje jogurt pogače.

Dakle, za početak izmiješate brašno, sodu, prašak za pecio i so. Potomo, postepeno ulijete jogurt i maslinovo ulje i umijesite tijesto.

Dobivenu smjesu prebacite u tepsiju, pažljivo je rukama rasporedite da bude jednake debljine, te je blago ispritišćete prstima. Premažite je žumancima, te pospite krupnom soli, sjemenkama susama i svježe mljevenim biberom, pa pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.