Zbog svoje teksture i mekoće paštete su omiljena hrana, a još kada je napravite sami onda je to dvostruki užitak!
Sastojci:
½ pileta (oko 500 g piletine)
1 pileća kocka za supu
30 g kikiriki putera
20 g majoneze
svježi peršun
1 luk
1 kašičica kurkume
sok ½ limuna
20 ml maslinovog ulja
so
biber
Pola pileta podijelite na dva ili više dijelova, pa ih sa kockom za supu ubacite u šerpu sa vodom i kuhajte oko pola sata. Nakon toga, meso očistite od kostiju i kožice, pa ga ubacite u zdjelu za miksanje. Vodu od kuhanja piletine možete iskoristiti za pripremu supe.
Dakle, skuhanom mesu dodajte kikiriki puter, majonezu, sitno nasjeckan svježi peršun i luk, te kurkumu, so i biber. Ulijte sok limuna i maslinovo ulje, te
Tefal štapnim mikserom izradite paštetu. Uživajte u domaćoj pašteti.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.