Grah kao varivo, ili gravče na tavče, ili grah salata najčešći su načini pripreme ove sjajne namirnice. Ono što se rijetko pravi od graha jeste supa, a mi smo baš uživali u jednoj takvoj.
Sastojci:
200 g bijelog graha
100 ml bademovog mlijeka
1 luk
3 češnja bijelog luka
mješavina začina
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica dimljene crvene paprike
1 kašičica chili praha
Ako imate stari bijeli grah najbolje je da ga potopite u vodu i ostavite preko noći. Tek onda ga pripremajte. Grah, dakle najprije ubacite u šerpu sa mnogo vode i kuhajte dok ne postane mekan. Skuhani grah ostavite sa strane.
U šerpi prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte i sitno izrezan bijeli luk. Potom, dodajte skuhani grah, začinite s mješavinom začina i kratko sve prepržite. Grah prelijte bademovim mlijekom, kratko krčkajte, pa
Tefal štapnim mikserom izradite krem supu. Skinite s vatre, pa u posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje sa dimljenom crvenom paprikom i chili prahom. Dobivenu emulziju umiješajte u toplu supu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.