Krompir je najlakše zapeći u rerni, ali da bi bio hrskav, a opet sočan onda je potrebno malo kuharskih trikova. Sa ovim receptom krompir je baš onakav kakav bi trebao biti... Domaćinski!
Sastojci:
1 kg mladog krompira
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica curry praha
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica kurkume
50 g palente
50 g kukuruznog brašna
50 ml ulja
biber
mješavina začina
Za ovaj recept bi bilo dobro da izaberete što veći krompir. Pošto je mladi, nije mu potrebno guliti koricu. Dobro ga operite i narežite na jednake kriške.
Sve stavite u veću zdjelu, pa pospite začinima: bijeli luk u prahu, curry prah, mljevena crvena paprika, kurkuma, te biber i mješavina začina. Sve prelijte uljem, pa dobro izmiješajte. Nakon toga, krompir pospite palentom i kukurznim brašnom, pa sve još jednom dobro izmiješajte.
Kriške krompira poslažite u
Tefal tepsiju i pecite na 220 stepeni oko 40 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.