9.5.2022. 16:25
0
Pileći curry
Okus piletine je neprepoznatljiv, a meso je mekano i sočno. Ovaj curry donosi arome Dalekog istoka u vaš dom!
Sastojci:

500 g pilećeg filea

marinada:
1 jaje
20 g pšeničnog griza
2 češnja bijelog luka
1 kašičica chili praha
1 kašika soja sosa
1 kašika meda
so

curry sos:
150 ml pelata iz konzerve (sa sosom)
1 ljubičasti luk
1 kašika soja sosa
1 kašičica curry praha
so

prilog:
150 g riže dugog zrna

Pileći file izrežite na malo veće kocke. U posebnoj zdjeli umutite jaje sa malo soli. Dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te soja sos, med i chili prah. Na kraju u marinadu dobro umutite griz, pa sa njom prelijte meso i sve dobro izmiješajte. Piletinu ostavite u marinadi oko pola sata.

Mariniranu piletinu pržite u tavi oko desetak minuta, pa je izvadite na tanjir. U tavu, potom, dodajte sitno nasjeckan ljubičasti luk i dinstajte ga 5-6 minuta. Kada omekša, ulijte soja sosa, pa dodajte curry prah i so po želji. Na kraju, ulijte pelat iz konzerve, dobro izmiješajte i pustite da proključa. Tada u umak ubacite poprženu piletinu, smanjite vatru i sve krčkajte oko 15 minuta.

U Tefal wok tavi zagrijte veću količinu vode, posolite, pa dodajte rižu dugog zrna. Kuhajte oko 12 minuta uz povremeno miješanje. Pileći curry poslužite uz kuhanu rižu, a sve pospite sa sitno najseckanim mladim lukom.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.