Kažu da su boje na tanjiru jako bitne ne samo za izgled nekog jela, već i za njegov okus. Tropska salata je baš takva... prepuna boja, divnih mirisa i još boljih okusa!
Sastojci:
½ avokada
½ mango
½ crvene paprike
100 g crvenog graha (iz konzerve)
400 ml vode
50 g kvinoje
50 g miksa sjemenki (lan, susam, ćurokot, suncokret)
1 kašika senfa
1 kašika meda
30 ml maslinovog ulja
sok 1 limuna
biber
so
U
Tefal wok tavi zagrijte vodu, blago je posolite, pa dodajte najprije kvinoju, a potom i miks sjemenki. Sve dobro izmiješajte i prije nego proključa skinite s vatre i ostavite da stoji oko 20 minuta, odnosno do kad kvinoja i sjemenke ne upiju svu tečnost.
U posebnoj zdjeli pomiješajte senf, med i limunov sok. Posolite i pobiberite po želji, te u sve umiješajte maslinovo ulje. Ostavite sa strane.
Avokodo i mango izrežite na tanke kriškice, a papriku na trakice. Sve pomiješajte zajedno sa crvenim grahom, pa dodajte namočenu kvinoju i sjemnke i prelijte smjesom od meda, senfa, limunovog soka i maslinovog ulja. Sve dobro izmiješajte i uživajte u nesvakidašnjem obroku.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.