15.6.2022. 16:06
0
Jabukani
Nema kuhanja, ni pečenja, a nećete trošiti ni brašno, ulje ili jaja. A dobit ćete poslasticu koja se ravnopravno može nositi sa bilo kojim kolačem.
Sastojci:

400 g jabuka
1 vanilin šećer
korica 1 limuna
50 g oraha
150 g krem sira
20 g smeđeg šećera
1 bourbon vanilija šećer
180 ml jogurta

za ukrašavanje:
orasi i bobičasto voće

Jabuke ogulite i nasjeckajte na manje kocke. Ubacite ih u zagrijanu veću Tefal tavu, pospite vanilin šećerom i koricom limuna i na laganoj vatri dinstajte oko pet minuta. Kada omekšaju prebacite ih u dublju zdjelu.

Dodajte orahe, pa Tefal štapnim mikserom izradite finu kremu i ostavite sa strane.

U posebnoj većoj zdjeli pomiješajte krem sir, smeđi šećer, bourbon vanilin šećer i jogurt, pa Tefal mikserom izradite kremu.

Kremu od sira stavite na dno zdjelice za serviranje, a preko stavite kremu od jabuka i oraha. Sve ukrasite sa čitavim orasima i bobičastim voćem i dobro ohladite prije serviranja.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.