Zašto rižoto ne bismo na kraju stavili u rernu? Naš kuhar je upravo učinio to, a rezultat je fenomenalan!
Sastojci:
200 g smrznutih prokulica
200 g smrznutog špinata
150 g riže dugog zrna
½ ljubičastog luka
1 paradajz
50 g parmezana
300 ml vode
mješavina začina
so
U
Tefal wok tavi popržite ljubičasti luk isjeckan na ploškice. Kada omekša dodajte prokulice i špinat. Dinstajte par minuta, pa dodajte paradajz isjeckan na kockice. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte rižu. Začinite sa malo soli i mješavinom začina. Kratko prodinstajte, te ulijte toplu vodu i krčkajte oko desetak minuta.
Pred kraj kuhanja, u rižoto umiješajte pola mjere narendanog parmezana i skinite s vatre. Rižoto, potom, prebacite u tepsiju, pospite ostatkom parmezana i stavite peći na 200 stepeni oko 15-20 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.