10.8.2022. 14:32
0
Jeger musaka
Za ovo jelo je „kriva“ mesnica koja nije radila kada je naš kuhar htio praviti musaku, pa se dosjetio da meso može zamijeniti i dobra kobasica. Tako dobismo Jeger musaku!
Sastojci:

1,5 kg krompira
500 ml mlijeka
300 g jeger kobasice
300 g goude
6 jaja
2 stabljike mladog luka
50 g putera
so

Krompir ogulite i narežite na jednake ploške debljine oko 2-3 mm. Dio krompira poslažite po dnu tepsije, ili vatrostalne zdjele a dio ostavite za gornji sloj. U većoj zdjeli izmiksajte jaja, mlijeko, so i puter koji ste prethodno rastopili, pa sa dijelom smjese prelijte donji dio krompira.

Jeger kobasicu narežite na ploške jednake debljine pa ih rasporedite po krompiru. Mladi luk nasjeckajte ugrubo, pa ga pospite po kobasicama. Na to rasporedite narendanu goudu, pa sve prekrijte sa ostatkom krompira. Na kraju sve prelijte sa ostatkom smjese od jaja i stavite peći na 180 stepeni oko 50 minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.