4.10.2022. 15:12
0
Pašteta od sira
Za pripremu ovog preukusnog namaza od sira skoro da vam nije potrebno nikakvo kulinarsko umijeće. Nema kuhanja, prženja, pečenja... sve što se od vas traži jeste malo mljevenja i miješanja, a rezultat je volšeban!
Sastojci:

100 g mozzarelle
100 g svježeg sira
150 g hercegovačkog sitnog sira
100 g oraha
50 g pistacija
1 kašika svježeg peršuna
½ stabljike mladog luka
1 češanj bijelog luka
1 kašičica chili praha
malo bibera
malo soli

Orahe i pistacije sameljite na sitno. U većoj zdjeli pomiješajte narendanu mozzarellu, te svježi i sitni sir. Pospite sve sa mljevenim orasima i pistacijama, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, svježi peršun i zeleni dio mladog luka.

Malo posolite i pobiberite, a ljubitelji pikantnog neka pojačaju „dozu“ chili praha. Sve dobro izmiješajte i poslužite uz tost.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.