Svi imaju neke svoje tajne, pa tako i ribari. Jedna od njih je i ona o ribi salpi, za koju mnogi misle kako je slabe kvalitete. Ali, ribari znaju tajnu!
Sastojci:
1 kg salpe
300 g batata
100 g putera
60 ml maslinovog ulja
morska krupna so
svježi peršun
1 češanj bijelog luka
chili prah
biber
Za početak napravite marinadu. U dubljoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, morsku krupnu so, biber, chili prah i sitno nasjeckane bijeli luk i svježi peršun.
Batat ogulite i izrežite na jednake ploške, pa ih poredajte po dnu tepsije. Preko njih stavite očišćenu ribu, pa sve zajedno izdašno premažite marinadom. Puter izrežite na listiće, pa ih stavite ispod i u ribu, te po ribi.
Tepsiju stavite u rernu, naštimajte temperaturu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.